Ακολουθησε μας :

Cross μπότες Fox Comp X 2024, δοκιμασμένες και επικυρωμένες από την Max, πελάτη Motoblouz


δοκιμή των cross μπότες Fox Comp X 2024

Είτε οδηγείτε ένα YZ125, ένα 300 EXC, ένα Tenere 700 ή ένα μεγάλο BM Adventure, πιθανότατα είστε λάτρης των εκτός δρόμου ή των χωματόδρομων. Και ποιος λέει εκτός δρόμου, λέει μπότες μοτοκρός. Αποτελούν κρίσιμο μέρος του εξοπλισμού κάθε σοβαρού πιλότου. Σήμερα, εξετάζουμε λεπτομερώς την έκδοση cross μποτάκια Fox Comp X 2024. Εξοπλισμός που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τους τελευταίους 6 μήνες και που δεν με απογοήτευσε!

Μια αναδρομή στη σειρά Fox 2024

Για το 2024, το Μάρκα Fox έχει αναθεωρήσει πλήρως τη γκάμα των μπότων της με τα τρία κορυφαία μοντέλα της στο μενού. Η κορυφή της σειράς Instinct, η ενδιάμεση επιλογή Motion και το μοντέλο Comp που μας ενδιαφέρει σήμερα. Αν Fox το τοποθετεί στο entry level, τα χαρακτηριστικά του είναι, κατά τη γνώμη μου, περισσότερο σαν mid-range. Πράγματι, ένα από τα δυνατά σημεία της προσφοράς μπότας μοτοκρός Fox είναι μια ορισμένη συνέπεια στη σχεδίαση των διαφορετικών μοντέλων της. Από το Instinct μέχρι το Comp, οι μπότες μοιράζονται ένα μοναδικό καλούπι και παρόμοια χαρακτηριστικά. Η ευκαιρία για τους πιλότους να επωφεληθούν από ορισμένα χαρακτηριστικά «υψηλής ποιότητας» σε πιο προσιτή τιμή.

δοκιμάζοντας τα cross boots Fox Comp X 2024 σε δράση

Premier ματιά: οι cross μπότες Fox Comp X 2024

Αισθητικά μιλώντας, είτε σου αρέσουν οι μπότες μοτοκρός είτε δεν σου αρέσουν. Γενικά όσοι τα φορούν συμφωνούν ότι δείχνουν καταπληκτικά. Και το μπότες Fox έχουν πάντα ένα μικρό αποτέλεσμα... Το γεγονός ότι έχεις πληρώσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ; Το αίσθημα της απαράμιλλης προστασίας; Η έλλειψη αντικειμενικότητας των ασκούμενων αυτού του κατανυκτικού πάθους που είναι εκτός δρόμου; Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί αυτή η θωράκιση ποδιών έχει τέτοιο αποτέλεσμα...

βγείτε εκτός δρόμου, τρακάρετε το μηχανάκι σας! κατά τη δοκιμή των cross μπότες fox comb X 2024

Όλα αυτά για να το πω αισθητικά, μου αρέσουν πολύ cross μποτάκια Fox Comp X 2024. Διάλεξα μοντέλο ολόμαυρο, μάλλον νηφάλιο και διακριτικό, όπου μόνο το εικονίδιο της μάρκας ξεχωρίζει σε γκρι χρώμα, στη φτέρνα και στο επάνω μπροστινό μέρος της μπότας. Το σύμβολο της μάρκας είναι φυσικά αυτό το κεφάλι αλεπούς, το οποίο βρίσκει την προέλευσή του στο όνομα των ιδρυτών της μάρκας: των αδελφών Geoff και Bob Fox . Μάλλον δεν ήρθες για μάθημα ιστορίας, οπότε ας επιστρέψουμε στις μπότες μας. 

Υπάρχουν σε άλλα δύο χρώματα τα οποία, παρά μια πινελιά χρώματος, παραμένουν νηφάλια και διακριτικά. Δεν τίθεται θέμα πλήρους επικάλυψης τους με φανταχτερή φθορίζουσα κίτρινη ή πορτοκαλί βαφή. Ένα αποτελεσματικό στυλ χωρίς φασαρία στο οποίο εμμένω. Υπάρχει ένα δίχρωμο μαύρο και χακί μοντέλο, και ένα άλλο τρίχρωμο που συνδυάζει κυρίως μαύρο και γκρι, με μια πινελιά καφέ καφέ στις αγκράφες και τη σόλα. 

Η συναρμολόγηση διαφορετικών υλικών ενισχύει την αισθητική της μπότας και αποπνέει ποιότητα. Νιώθουμε ότι η ανατομία έχει ανατομευτεί και μελετηθεί, ώστε όλα να ενωθούν με αρμονικό τρόπο. Ένα άψογο design λοιπόν. 

Στα πόδια

Την premier το έβαλα ήταν αποκάλυψη. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να βάλω αληθινές μπότες μοτοκρός. Υπάρχει μια πρώτη φορά για όλα υποθέτω. Πάντα φορούσα μπότες με προσανατολισμό Περιπέτεια, τα οποία προορίζονται να είναι λιγότερο ριζοσπαστικά, πιο «για όλες τις χρήσεις» και θεωρητικά πιο άνετα. Συνειδητοποιώ ότι μεταξύ θεωρίας και πράξης, συχνά υπάρχει κάτι κολλημένο. Σε αυτή την περίπτωση, τα δάχτυλα των ποδιών μου.

Μια φορά σε αυτά cross μποτάκια Fox Comp X 2024, πραγματικά ένιωσα ότι υπήρχε χώρος στο καλούπι, ειδικά στο ύψος, ακόμα και για τα πιο στραβά δάχτυλα των ποδιών του κόσμου. Θα μπορούσα να σου δείξω μια φωτογραφία αλλά δεν είμαι σαδιστής. Όλα αυτά για να πούμε ότι αισθανόμαστε πολύ καλά εκεί, από την αρχή, και ότι αυτό το αίσθημα άνεσης διαρκεί τις μεγάλες μέρες ζαρωμένος.

Μετά από έναν καλό μήνα, η θήκη είναι τέλεια προσαρμοσμένη στο αποτύπωμά σας και θα τολμούσα να πω ότι είναι σαν παντόφλες. Σημειώστε ότι παρόλο που το "toe box" είναι αρκετά ψηλό, έχει μειωθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα για να επιτρέψει την ομαλή και ακριβή αλλαγή ταχυτήτων. 

Η κατασκευή μικροϊνών παρέχει ευελιξία αμέσως έξω από το κουτί, επιτρέποντας την ακριβή εφαρμογή για μια ποικιλία σχημάτων ποδιών. Η επένδυση γύρω από τον αστράγαλο και το ευρύ άνοιγμα στη γάμπα εξασφαλίζουν καλή στήριξη και βέλτιστη άνεση. Επιπροσθέτως, αυτές οι μπότες διατίθενται σε μισά μεγέθη για πιο ακριβή εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων των μεγεθών 9,5, 10,5 και 11,5. Καλύτερα να προσέχει η Σταχτοπούτα. 

Ποια είναι η διαφορά με τις μπότες Adventure;

Επιστρέφοντας στις μπότες Περιπέτεια, είναι αλήθεια ότι προσφέρουν κάποια ευελιξία κατά την έξοδο από το πιλοτήριο. Είναι πρακτικό για μεγάλα οδικά ταξίδια ή ταξίδια, όταν συνδυάζετε οδήγηση και περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Αλλά όταν πρόκειται για άνεση στη μοτοσικλέτα, «στατική» άνεση εννοώ στα κλιπ των ποδιών, το Comp X είναι ασυναγώνιστο. Όσο για την πεζοπορία, θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να γίνουν οι μπότες πραγματικά εύκαμπτες στον αστράγαλο και στα δάχτυλα των ποδιών. Σημειώστε ότι η προσέγγιση, όχι απαραίτητα φυσική στην αρχή, μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. 

Η σύνθεση

Για να φτιάξεις παπούτσια δεν χρειάζεσαι μόνο δέρμα και σφυρί. Χωρίς έκπληξη! Fox μας προσφέρει μια συναρμολόγηση ποιοτικών υλικών, όλα προορίζονται για την προστασία καβαλάρης, άνεση και οδηγική απόδοση. Σε αυτά λοιπόν cross μποτάκια Fox Comp X 2024, βρίσκουμε : 

  • μικροΐνες ως υλικό βάσης
  • σκληρό πλαστικό για την ενίσχυση βασικών περιοχών
  • Προστατευτικά TPU στην κνήμη, στα δάχτυλα των ποδιών, στη φτέρνα και στη γάμπα για βέλτιστη κάλυψη
  • Καουτσούκ POSITAC στην εσωτερική πλευρά των μπότων για να παρέχει σταθερότητα και στήριξη στο πλαίσιο της μοτοσικλέτας
  • πάνελ από καπιτονέ υλικό σε λιγότερο κρίσιμες περιοχές για να προσθέσετε ευελιξία διατηρώντας μια ορισμένη στιβαρότητα 
  • το ίδιο λάστιχο POSITAC στην εξωτερική σόλα για να εγγυάται ανθεκτικότητα και μέγιστη πρόσφυση στα κλιπ των δακτύλων και στο δρόμο
  • ένα νέο σύστημα κλεισίματος με τέσσερις μικρομετρικές πόρπες για ακριβή και γρήγορη ρύθμιση (σε σύγκριση με 3 στο μοντέλο του 2023)
  • μια σόλα από σύνθετο υλικό για να παρέχει σταθερότητα και στήριξη στο πόδι 
  • επάνω μέρος από συνθετικές μικροΐνες για ανώτερη άνεση και τέλεια εφαρμογή.
  • μια λωρίδα από σουέτ ύφασμα σε όλο το ύψος μέσα, για να διατηρείται η σωστή θέση της φτέρνας στη μπότα
  • εσωτερική επένδυση Mesh για άνεση και διαπνοή

Βιωσιμότητα 

Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό δεν είναι μια «μακροπρόθεσμη δοκιμασία». Έξι μήνες δεν είναι πολλά για τη ζωή μιας μπότας μοτοσικλέτας. Αλλά μέχρι εδώ καλά… Προς το παρόν, ούτε ένα νήμα δεν προεξέχει, ούτε ένα πάνελ δεν ξεκολλάει. Τίποτα να αναφέρω: οι μπότες κάνουν τη δουλειά και κάθε μέρα είναι πιο άνετη από την προηγούμενη. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να επισημάνουμε εδώ μια ορισμένη επιθυμία για βιωσιμότητα από την πλευρά της μάρκας, αφού αυτά τα Comp

Θυμηθείτε, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των μπότες μοτοκρός, συνιστάται να τις καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση, να τις αποθηκεύετε σε στεγνό, καλά αεριζόμενο χώρο και να ελέγχετε τακτικά την κατάσταση των υλικών και των ραφών για να ανιχνεύσετε τυχόν σημάδια πρόωρης λειτουργίας φθορά ή ζημιά... Και φροντίστε τα πριν να είναι πολύ αργά! Να θυμάστε επίσης ότι η διάρκεια ζωής των μπότες μοτοκρός εξαρτάται πολύ από τον αναβάτη. Με την κατάλληλη φροντίδα, οι καλές μπότες μπορούν συνήθως να παρέχουν αξιόπιστη προστασία και απόδοση για αρκετά χρόνια.

Τι είναι η έκδοση Χ; 

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει η κλασική έκδοση Comp, και η έκδοση X που δοκιμάστηκε εδώ, 10 ευρώ ακριβότερη. Το μοντέλο X προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά των μπότες Comp με πρόσθετη ενισχυμένη πρόσφυση στη σόλα. Το εξωτερικό σχέδιο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει καλύτερη πρόσφυση στους διαφορετικούς τύπους εδάφους που μπορεί να συναντήσετε εκεί έξω. Αυτό το σχέδιο είναι ανοιχτό και οι ράχες επιτρέπουν στα υγρά να ρέουν προς τα έξω. Ως εκ τούτου, προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση στη λάσπη για παράδειγμα. Το κλασικό μοντέλο θα πρέπει να προτιμάται για αυστηρή πρακτική μοτοκρός. 

επικεντρωθείτε στο κράτημα των cross μπότες Fox Comp X 2024

Εκτός από αυτό, οι λέξεις «OFFROAD» εμφανίζονται διακριτικά στο εξωτερικό δάκτυλο της μπότας, σε αντίθεση με το «COMP» στην κλασική έκδοση. Στην κλίμακα, καμία διαφορά μεταξύ των δύο παραλλαγών. 

Η τελευταία λέξη

Θα έλεγα ότι αυτά cross μποτάκια Fox Comp X 2024 αποτελούν μια σταθερή επιλογή για αρχάριους και μεσαίους αναβάτες. Αν και το Comp δεν διαθέτει σύστημα μεντεσέδων όπως τα αντίστοιχα του, προσφέρουν καλή υποστήριξη για τον αστράγαλο, ειδικά πλευρικά, κάτι που είναι σπάνιο για μπότες εισαγωγικού επιπέδου. Είναι μια τέλεια ισορροπία μεταξύ προστασίας, άνεσης και «προσιτής» τιμής. Με τιμή σήμερα στα 290 ευρώ, δεν είναι τίποτα, αλλά το Comp Για μένα είναι μια αναφορά στην οποία μπορώ να βασιστώ κάθε φορά που βγαίνω έξω.

Αυτό είναι όλο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών Motoblouz εάν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες ή να μας υποβάλετε τις ερωτήσεις σας απευθείας στα σχόλια. Θα χαρούμε να τους απαντήσουμε. Μείνετε ασφαλείς στις πίστες!

Δείτε το φύλλο προϊόντος

δοκιμάζοντας μπότες Fox cross στους δρόμους της Πορτογαλίας

Max από One Month One Ride. 

Ανεση4.5
Προστασία4
Αισθητικός 4.3
Ευκολία στη χρήση 4.5
Σχέση ποιότητας και τιμής 4.8

Η κριτική μου: Μια σταθερή επιλογή για αρχάριους και μεσαίου επιπέδου αναβάτες

Είναι μια τέλεια ισορροπία μεταξύ προστασίας, άνεσης και σχέσης ποιότητας/τιμής. Οι cross μπότες Fox Comp X 2024 έχουν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που αναζητάτε σε ένα ζευγάρι μπότες μοτοκρός.
4.4

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ένας μήνας μια βόλτα

Ο Max είναι ένας παθιασμένος λάτρης της μοτοσικλέτας. Εγώ, η Ματθίλδη, είμαι παθιασμένος με τα ταξίδια (και το φαγητό). Ως δίδυμο (ή τρίο με το Super 10) αποφασίσαμε να βγούμε ζωντανά και να οδηγήσουμε κάτω από τον ήλιο της Καλιφόρνια. Ιστορία της ανακάλυψης της χώρας, του πολιτισμού… και των αμερικανικών γαστρονομικών θαυμάτων. Εδώ λοιπόν είμαστε σαν δίδυμο που συνοψίζουμε τις τρελές... ή μάλλον τις γήινες, ηλιόλουστες και υπέροχες περιπέτειές μας. Ακολουθήστε μας και στο Insta.

Κανένα σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας