Ακολουθησε μας :

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για τον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας σας;


Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για τον εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας σας

Η επιλογή του σωστού εξοπλισμού μοτοσυκλέτας δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά όταν προσθέτεις τον παράγοντα μέγεθος, μερικές φορές μπορεί να μπερδευτείς... Κράνος, μπουφάν μοτοσικλέτας, μπότες, γάντια κ.λπ. : η επιλογή του σωστού μεγέθους επηρεάζει την άνεση, την προστασία που προσφέρει ο εξοπλισμός και φυσικά το στυλ. Να είστε βέβαιοι, μεταξύ της εμφάνισης με σάκο πατάτας και του στυλ του στεγνωτηρίου που είναι πολύ ζεστό, υπάρχει ένα χαρούμενο μέσο που δεν είναι τόσο περίπλοκο να βρείτε ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

Κράνος μοτοσικλέτας: Μην ανησυχείτεκαλοκαίρι

Η επιλογή του σωστού μεγέθους κράνους συνεπάγεται μερικές φορές μικρή ενόχληση τα premier χιλιόμετρα
Ένα νέο κράνος μπορεί να παρέχει λίγο σφιχτή στήριξη για τα πρώτα χιλιόμετρα

Η επιλογή του σωστού μεγέθους κράνους είναι τόσο ζήτημα άνεσης όσο και ασφάλειας. Επομένως, το θέμα δεν πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Ένα κράνος που είναι πολύ μικρό θα σφίξει το κρανίο σας σε σημείο δυσφορίας, ενώ πολύ μεγάλο, δεν θα παίξει τον προστατευτικό του ρόλο τόσο αποτελεσματικά όταν χρειάζεται.

Για να μάθετε αν σας ταιριάζει ένα κράνος, όταν το παραλάβετε, ελέγξτε ότι δεν επιπλέει. Θα πρέπει να μπορείτε να σύρετε μόνο δύο δάχτυλα ανάμεσα στους αφρούς και τα μάγουλά σας. Το αίσθημα συμπίεσης στα μάγουλα δεν είναι πρόβλημα γνωρίζοντας ότι οι αφροί θα καθιζάνουν με τη χρήση. Εάν το κράνος είναι πολύ μικρό, η ενόχληση θα γίνει γρήγορα αισθητή, συχνά γύρω από το κεφάλι.

Οι διαφορετικές μετρήσεις που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον οδηγό. Θα σας γλυτώσουμε το μέγεθος!

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για κράνος μοτοσικλέτας

Μην ανησυχείτε, η επέμβαση είναι εξαιρετικά απλή: βγάλτε μια μεζούρα (ή ένα κομμάτι κορδονιού που θα μετρήσετε στη συνέχεια) και μετρήστε την κρανιακή περίμετρό σας – άρα την περίμετρο του κεφαλιού σας – 2,5 cm πάνω από τα φρύδια σας. Συμβουλευτείτε τον πίνακα αντιστοιχίας για τη συγκεκριμένη επωνυμία που είναι διαθέσιμος σε κάθε φύλλο προϊόντος. Αυτό είναι όλο, έχετε τα κλειδιά στο χέρι για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος κράνος!

Τα μεγέθη κράνους μοτοσυκλετών διατηρούν μια ορισμένη ομοιογένεια από τη μια μάρκα στην άλλη:

Κοινές αντιστοιχίες μεγεθών κράνους μοτοσικλετών με βάση την περιφέρεια κεφαλής

Καθολικό μέγεθοςXSSMLXL2XL
Περιφέρεια κεφαλιού (σε cm)53-5455-5657-5859-6061-6263-64
Ωστόσο, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η δυσκολία με τα κράνη είναι ότι οι κατασκευαστές έχουν μερικές φορές τις ιδιαιτερότητές τους σχετικά με τη μορφολογία του κρανίου. Να πω ότι δεν έχουμε κεφάλι για /τοποθετήστε τη μάρκα της επιλογής σας εδώ/ είναι τώρα κάπως καταχρηστικό, συμβαίνει να μην βρίσκουμε την αναμενόμενη άνεση σε ένα κράνος που επιλέγεται στο συνηθισμένο του μέγεθος. Αν συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, να θυμάστε ότι η επιστροφή είναι δωρεάν στο Motoblouz . οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραγγείλετε ένα διαφορετικό μέγεθος ή ένα ανταγωνιστικό κράνος ως ανταλλακτικό!

Μπουφάν μοτοσικλέτας: Φορέστε το εφαρμοστό

Μπουφάν μοτοσικλέτας τοποθετημένο σε ποδηλάτη που οδηγεί Triumph
Τοποθετείται ένα σακάκι μοτοσικλέτας κατάλληλου μεγέθους

Το βλέπουμε με τους πελάτες που έρχονται να μας επισκεφτούν στα καταστήματά μας: οι ποδηλάτες τείνουν αυθόρμητα να επιλέγουν ένα ελαφρώς φαρδύ σακάκι. Φανταζόμαστε λοιπόν ότι αποκτούμε άνεση με το να είμαστε πιο ελεύθεροι να κινούμαστε. Κακό αντανακλαστικό.

Είναι πράγματι καλύτερο να επιλέξετε ένα αρκετά εφαρμοστό σακάκι. Πρώτον, όσον αφορά το στυλ, δεν υπάρχει φωτογραφία. Αλλά πάνω από όλα, ενάντια σε όλες τις προσδοκίες στα στατικά, ένα εφαρμοστό σακάκι θα είναι πιο άνετο. Θα το εμποδίσει να πιαστεί στον αέρα και να χτυπήσει, χωρίς να σας εμποδίσει να φορέσετε πουλόβερ από κάτω όταν κρυώνει. Το μπουφάν με αλεξίπτωτο; Κακή ιδέα !

Σακάκι περιπέτειας που φορούσε ένας πιλότος σε ένα Ténéré
Τα πιο τεχνικά μπουφάν που είναι αφιερωμένα στα ταξίδια πολλαπλασιάζουν τις προσαρμογές

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για ένα μπουφάν μοτοσικλέτας

Η μέτρηση στο στήθος όπου είναι πιο φαρδύ παραμένει η τυπική μέτρηση για την επιλογή του σωστού μεγέθους σακακιού. Τούτου λεχθέντος, σε αντίθεση με τα κράνη, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις ιδιαιτερότητες των προϊόντων κάθε μάρκας στα φύλλα προϊόντων των μπουφάν μας. Ρίξτε μια ματιά στον σύνδεσμο "Οδηγός μεγέθους". Για παράδειγμα, στο Dexter , καθορίζεται το μέγεθος της μέσης, της πλάτης ή του μανικιού, κάτι που σας βοηθά πραγματικά να επιλέξετε.

Παντελόνι μοτοσυκλέτας: Το σωστό μήκος για τα πόδια…

Μήκος ποδιού, σημαντικό κριτήριο επιλογής για την επιλογή του μεγέθους του παντελονιού της μοτοσυκλέτας σας
Το παντελόνι της μοτοσικλέτας σας μπορεί να είναι λίγο πολύ μακρύ όταν είστε όρθιοι

Όσο και αν αυθόρμητα θα επιλέγαμε πολύ μεγάλα μπουφάν, για μοτοσυκλετιστικά παντελόνια, τόσο θα βιαστήκαμε για πράγματα που είναι πολύ κοντά! Αυτό το παράδοξο μπορεί να εξηγηθεί γιατί συχνά δοκιμάζουμε το παντελόνι μας σε όρθια θέση και σε αυτό το πλαίσιο, τα μπατζάκια του παντελονιού μοτοσυκλέτας μπορεί να είναι μακριά, πολύ μακριά...

Μην ξεγελιέστε: κατά την παραλαβή, φορέστε το παντελόνι σας και ανεβείτε στατικά με το μηχανάκι σας. Μόλις καθίσουν, τα προστατευτικά κελύφη πρέπει να είναι καλά μπροστά από τα γόνατα και τους γοφούς. Θα μπορείτε επίσης να δείτε το πραγματικό μήκος των ποδιών του παντελονιού.

πόδια ποδηλάτη τοποθετημένα στη μοτοσυκλέτα της, φορώντας παντελόνι μοτοσικλέτας σαφώς πολύ μικρό
Δοκιμάστε το παντελόνι σας απευθείας στη μοτοσυκλέτα για να ελέγξετε το μέγεθος σε καθιστή θέση

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος παντελόνι μοτοσικλέτας

«Το σωστό μήκος για τα πόδια είναι όταν τα πόδια ακουμπούν στο έδαφος». Όχι λάθος, αλλά για τα παντελόνια μοτοσυκλέτας, η μέτρηση αναφοράς είναι περισσότερο η περίμετρος της μέσης ή/και η περιφέρεια του γοφού. Το μήκος της ραφής, όταν υποδεικνύεται από τους κατασκευαστές, θα αποδειχθεί ωστόσο πολύ χρήσιμο. Μια ματιά στον "Οδηγό μεγεθών" σε κάθε φύλλο προϊόντος θα είναι επίσης ενημερωτική για να μάθετε τις ιδιαιτερότητες κάθε μάρκας.

Κοστούμι μοτοσικλέτας: Λεπτή αλχημεία

Ποδηλάτης φορώντας στολή πίστας μοτοσικλέτας που κάθεται στη μηχανή του
Επαρκώς τοποθετημένο, αλλά και επαρκώς ρυθμιζόμενο, η στολή μοτοσυκλέτας!

Το δερμάτινο κοστούμι μοτοσικλέτας παραμένει ο εξοπλισμός του οποίου το μέγεθος παραμένει το πιο δύσκολο στην επιλογή. Η ισορροπία μεταξύ επαρκούς εύρους κίνησης και αρκετή εφαρμογή ώστε να κρατούν τα κοχύλια στη θέση τους δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί με την premier προσπάθεια. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές γενικά καθορίζουν πολλές διαστάσεις στον «Οδηγό μεγέθους» των φύλλων προϊόντων τους.

Δεν είναι περίεργο που είναι άβολο να περπατάς ή να σταθείς. Και εδώ δοκιμάστε τον συνδυασμό σας κατά την παραλαβή παίρνοντας θέση στη μοτοσυκλέτα σας. Το ιδανικό είναι να βάλετε προστασία στην πλάτη και στο στήθος σας από κάτω, εάν χρειάζεται. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα, χωρίς να επιπλέετε μέσα. Μην ξεχνάς ότι θα χρειαστούν ακόμα μερικές συνεδρίες στην πίστα ή μερικές βόλτες στο δρόμο για να «σπάσει», δηλαδή να προσαρμοστεί στα μέτρα και τις κινήσεις σου. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας οδηγός αγοράς φόρμας για περισσότερες πληροφορίες !

Αναβάτης μοτοσικλέτας σε θέση στη μηχανή του, η λύση για την επιλογή του σωστού μεγέθους κοστουμιού
Δοκιμάστε τη στολή στη θέση της στη μοτοσυκλέτα

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος μιας στολής μοτοσυκλέτας

Για το μέγεθος του κοστουμιού της μοτοσικλέτας, η βάση θα είναι να μετρήσετε την περιφέρεια του στήθους σας στο φαρδύτερο (όπως για ένα σακάκι) και την περιφέρεια του γοφού σας (όπως για το παντελόνι). Στη συνέχεια, βελτιώστε το μέγεθος της επιλογής σας ελέγχοντας τις πρόσθετες μετρήσεις που καθορίζονται από τον κατασκευαστή: μήκος ραφής, μήκος βραχίονα κ.λπ.

Γάντια μοτοσυκλέτας: Στο δάχτυλο και στο μάτι

Ποδηλάτης που δείχνει την παλάμη των γαντιών της μοτοσικλέτας του
Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για τα γάντια της μοτοσικλέτας σας

Το μήκος του δακτύλου είναι το νούμερο 1 κριτήριο για να επιλέξετε το ζευγάρι γαντιών που σας ταιριάζει. Λίγα χιλιοστά γεωγραφικού πλάτους είναι απαραίτητα για να μην πιέζονται οι άκρες των δακτύλων σας όταν πιέζετε τα χερούλια της μοτοσυκλέτας σας. Αυτή η διαμόρφωση καταλήγει να διακόπτει την κυκλοφορία στα άκρα των δακτύλων, κάτι που είναι άβολο, ειδικά όταν κάνει κρύο.

Τα μεγέθη των γαντιών μοτοσικλέτας είναι σχετικά τυπικά από τη μια μάρκα στην άλλη, τόσο πολύ που μπορούμε να μοιραστούμε έναν γενικό πίνακα εδώ:

Κοινές αντιστοιχίες μεγεθών γαντιών ανδρικής μοτοσυκλέτας

Καθολικό μέγεθοςXSSMLXL2XL3XL/XYL4XL/XZL
Μέγεθος ΗΠΑ7.588.599.51010.511
Περιφέρεια χεριού σε cm1920,321,622,924,225,426,727,9

Κοινές αντιστοιχίες γυναικείων μεγεθών γαντιών μοτοσυκλέτας

Καθολικό μέγεθοςSMLXL
Μέγεθος ΗΠΑ77,588,5
Περιφέρεια χεριού σε cm17,81920,321,6
Ωστόσο, οι τιμές μπορεί να διαφέρουν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αντίθετα, τα πολύ φαρδιά γάντια μοτοσικλέτας θα δημιουργήσουν επίσης πρόβλημα λόγω του σχηματισμού ενοχλητικών πτυχών στην πλευρά της παλάμης. Ταμπλέτες με το σφίξιμο της λαβής, καταλήγει να είναι πραγματικά επώδυνο. Και αν δεν κρατηθούν σωστά, δεν θα μπορούσαν να παρέχουν επαρκή προστασία ή ακόμα και να πέσουν εντελώς σε περίπτωση μπολ...

Στιγμιότυπο οθόνης ενός φύλλου προϊόντος Motoblouz με τονισμένο τον σύνδεσμο προς τον οδηγό μεγέθους
Ο σύνδεσμος για τον οδηγό μεγεθών!

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για γάντια μοτοσικλέτας

Για τα γάντια μοτοσυκλέτας, η χρήσιμη μέτρηση είναι η περιφέρεια του χεριού. Περιηγηθείτε στο χέρι με μια ταινία μοδίστρας, περνώντας στη βάση του μικρού δαχτύλου και στο κοίλο ανάμεσα στον αντίχειρα και το χέρι. Έχοντας υπόψη αυτή τη διάσταση, συμβουλευτείτε τον πίνακα αντιστοιχίας στον «Οδηγό μεγεθών» για το γάντι μοτοσικλέτας που σας ενδιαφέρει για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος.

Μπότες μοτοσικλέτας: Βόλτα με το δεξί πόδι

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος μπότες μοτοσυκλέτας
Κανένα μυστικό με το μέγεθος των μπότων μοτοσυκλέτας!

Οι μπότες είναι ίσως η πιο εύκολη κατηγορία εργαλείων για να διαλέξετε. Ωστόσο, θυμηθείτε να παρακολουθείτε τις δυνατότητες προσαρμογής της περιφέρειας της γάμπας εάν είστε ο δυνατός τύπος από αυτή την άποψη. Ένας ελαστικός ιμάντας προσαρμογής ή Velcro θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετικός όσον αφορά την άνεση.

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος για τις μπότες μοτοσικλέτας σας

Τίποτα το εξαιρετικό στις μπότες, επομένως: στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει απλώς να επιλέξετε το μέγεθος που είναι συνηθισμένο για εσάς. Οι μπότες ορισμένων κατασκευαστών τείνουν να ταιριάζουν σε λίγο μικρές, άλλες λίγο μεγάλες. Θα βρείτε λεπτομέρειες για αυτό το θέμα στις κριτικές πελατών.

Κριτικές πελατών, μια ευπρόσδεκτη χείρα βοηθείας!

Εμπιστευτείτε την εμπειρία άλλων ποδηλατών!

Κάθε μάρκα εξοπλισμού, κάθε προϊόν μπορεί να έχει τις ιδιαιτερότητές του όσον αφορά το μέγεθος. Αυτό είναι όπου οι κριτικές πελατών μπορούν να σας προσφέρουν μια σοβαρή χείρα βοηθείας. Στο Motoblouz , σχεδόν κάθε προϊόν επωφελείται από τα σχόλια που παρέχονται από όλους όσοι το αγόρασαν πριν από εσάς. Όταν το κόψιμο είναι άτυπο, να είστε σίγουροι ότι δεν θα είστε οι premier που θα το ζήσετε. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε αυτές τις κριτικές. Θυμηθείτε επίσης να ελέγξετε τις κριτικές σχετικά με τις χρωματικές παραλλαγές (άλλα σχέδια του ίδιου κράνους για παράδειγμα) για να εμπλουτίσετε το δείγμα σας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Loic

Συντάκτης και δοκιμαστής για Motoblouz , είμαι ανεπιφύλακτος λάτρης των δρόμων με στροφές. Για μένα η μοτοσυκλέτα είναι και μέσο διαφυγής αλλά και μεταφορικό μέσο.

Κανένα σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας