Ακολουθησε μας :

Αποσκευές μοτοσυκλέτας: Επιλέξτε βαλίτσες ή ένα top case συμβατό με τη μοτοσυκλέτα σας


Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο δεν υπάρχουν πρότυπα, αυτός είναι αυτός των αποσκευών μοτοσυκλέτας! Ανάμεσα στις κορυφαίες θήκες, τις βαλίτσες, τα στηρίγματα και τις συμβατές ή μη πλάκες, υπάρχει σαφώς κάτι να χαθεί. Αυτός ο σύντομος οδηγός καλύπτει το θέμα για να σας βοηθήσει να δείτε πιο καθαρά όταν επιλέγετε τις αποσκευές της μοτοσικλέτας σας!

Μαλακές σακούλες, εξαιρετικά συμβατές αποσκευές μοτοσυκλέτας

Ιδανικές για να απολαύσετε τις απολαύσεις του ταξιδιού με μοτοσικλέτα, οι μαλακές τσάντες σέλας έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως χαμηλό προϋπολογισμό ή αρθρωτό όγκο. Μπορούμε να προσθέσουμε ότι είναι καθολικές, δηλαδή ότι θα προσαρμοστούν σε όλες τις μοτοσυκλέτες της αγοράς. Χρησιμοποιώντας ένα σετ ιμάντων στερέωσης ή/και εντατήρες, μπορείτε να τα στερεώσετε με όλες τις πιθανές διαμορφώσεις πίσω πόρπης. Η πίσω πόρπη είναι το πίσω μέρος του πλαισίου της μοτοσυκλέτας, αυτό που στηρίζει τη σέλα.

Πολύ πρακτικό, ειδικά για πιο σπάνιες ή παλαιότερες μοτοσυκλέτες, που είναι δύσκολο να εξοπλιστούν με αποσκευές γενικά. Τα μονοπάτια σε στιλ περιπέτειας που τρέχουν συχνά εκτός δρόμου θα βρουν επίσης αυτό που ψάχνουν, για παράδειγμα με το σειρά Kriega.

Αποστάτες, για βέλτιστη άνεση και ασφάλεια

Μαλακές σακούλες, οι πιο συμβατές αποσκευές μοτοσυκλέτας στην αγορά
Οι μαλακές πανιέρες αποκτούν τις ρίγες τους εκτός δρόμου

Για μέγιστη άνεση στην οδήγηση, ένα ζευγάρι αποστάτες συνιστάται ιδιαίτερα με τις τσάντες μοτοσυκλέτας. Πρόκειται για δομές από μεταλλικές ράβδους ή σωλήνες που πρέπει να στερεωθούν και στις δύο πλευρές του πίσω βρόχου. Οι αποστάτες εμποδίζουν τις θήκες να έρθουν επικίνδυνα κοντά στον πίσω τροχό όταν φορτωθούν, κρατώντας τις στη θέση τους. Ορισμένες τσάντες μπορούν επίσης να συνδεθούν απευθείας σε αυτό.

Οι αποστάτες είναι συγκεκριμένοι για κάθε μοτοσυκλέτα. Επιλέξτε τη μάρκα, το μοντέλο και το vintage της μοτοσυκλέτας σας για να δείτε ποιοι αποστάτες είναι συμβατοί με αυτήν.

Γενικές θήκες μοτοσυκλέτας, αλλά συγκεκριμένα στηρίγματα

Πιο άνετες στη χρήση και καλύτερα ενσωματωμένες στη σειρά μοτοσυκλετών, οι βαλίτσες πολλαπλασιάζουν τα πλεονεκτήματα. Κατασκευαστές όπως Givi , Shad , Kappa ή SW-Motech προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα βαλιτσών όλων των στυλ και χωρητικότητας. Από τον μεγάλο λάτρη της περιπέτειας μέχρι το μικρό vintage roadster μέχρι το σπορ αυτοκίνητο, ο καθένας μπορεί να ταξιδέψει διατηρώντας ό,τι χρειάζεται!

Το στήριγμα βαλίτσας μοτοσυκλέτας, ειδικό για κάθε μοτοσυκλέτα

Υποστήριξη SW-Motech για βαλίτσες μοτοσυκλέτας συμβατές με Moto-Guzzi
Διακριτική υποστήριξη συμβατή με θήκες SW-Motech

Και εδώ τα στηρίγματα βαλίτσας είναι συγκεκριμένα για κάθε μάρκα και κυρίως για κάθε μοτοσυκλέτα. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκτήσει μια σχάρα πανιών της μάρκας των πανιών σας και συμβατή με τη μοτοσυκλέτα σας.

Πρέπει να σημειωθούν δύο εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα:

  • Givi μοιράζεται τα συστήματα στερέωσης της (Monokey, Monolock κ.λπ.) με Kappa . Οι δύο μάρκες ανήκουν στον ίδιο όμιλο από το 1991.
  • SW-Motech προσφέρει κιτ προσαρμογής για θήκες από άλλες μάρκες ( Givi , Kappa , Hepco & Becker, κ.λπ.)

Σε κάθε περίπτωση, στη Motoblouz , κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη με τον επιλογέα ανταλλακτικών μας: στη σελίδα «Στήριγμα και κιτ τοποθέτησης», επιλέξτε τη μάρκα, το μοντέλο και τη vintage μοτοσικλέτα σας. Όλα τα μέσα που είναι συμβατά με τη μοτοσυκλέτα σας θα φιλτραριστούν για εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε τη μάρκα που σας ταιριάζει στα φίλτρα για να βρείτε τα συμβατά μέσα.

Πλατινένιο ή όχι για να τοποθετήσω το top case στη μοτοσυκλέτα μου;

Μια θήκη Givi με την πλάκα Monokey τοποθετημένη σε μοτοσικλέτα δρόμου Honda
Givi top case, μπορούμε να δούμε την προαιρετική προσαρμόσιμη πλάκα, εδώ σε αλουμίνιο

Ίδιες αιτίες, ίδιες συνέπειες για τις κορυφαίες θήκες: θα μπορείτε να τοποθετήσετε μια κορυφαία θήκη στη μοτοσυκλέτα σας με την προϋπόθεση ότι έχετε συμβατά αξεσουάρ που παρέχονται από τη μάρκα. Τούτου λεχθέντος, η διαμόρφωση διαφέρει από τη μια μάρκα στην άλλη:

  • Givi και Kappa παρέχετε την προαιρετική πινακίδα, που σχετίζεται με ειδική υποστήριξη για κάθε μοτοσυκλέτα. Εάν η μοτοσυκλέτα σας έχει ήδη μια σχάρα αποσκευών, θα είναι απλώς μια προαιρετική πινακίδα. Διαφορετικά, το κιτ στερέωσης θα περιλαμβάνει επίσης ένα πρόσθετο στήριγμα για σύνδεση στον πίσω βρόχο.
  • Οι Ισπανοι Shad παρέχει στην πλάκα την επάνω θήκη, αλλά πρέπει να τοποθετηθεί σε στήριγμα Top Master ειδικά για κάθε μοτοσυκλέτα και επομένως να διατίθεται προαιρετικά.
  • Στη SW-Motech, θα χρειαστείτε μια σχάρα αποσκευών από τη μάρκα αν η μοτοσυκλέτα σας δεν διαθέτει στάνταρ, καθώς και κιτ προσαρμογής ή πιάτο ανάλογα με την περίπτωση.

Αν σκοπεύετε να εξοπλίσετε τη μοτοσυκλέτα σας με top box και πανάκια, υπάρχουν σχάρες που μπορούν να φιλοξενήσουν και τα δύο.

Συστήματα στερέωσης ανά μάρκα αποσκευών μοτοσυκλέτας

Givi και Kappa

Μοτοσικλέτες εξοπλισμένες με βαλίτσες Givi και top boxes

Σύστημα Givi Monokey: Σύστημα που εισήγαγε η Givi που επιτρέπει το άνοιγμα της βαλίτσας ή του top case και την αποκόλλησή της από τη μοτοσυκλέτα με ένα μόνο κλειδί.

Σύστημα Givi Monokey Side: ειδικά σχεδιασμένο για πλαϊνές θήκες, με σημεία στερέωσης προσαρμοσμένα σε αυτή τη χρήση

Givi Monokey Cam-Side: Πιο ισχυρός τύπος κλειδώματος για βαλίτσες και top boxes ειδικά σχεδιασμένοι για μοτοσυκλέτες που τρέχουν εκτός δρόμου

Givi Monorack: Σύστημα σχάρα αποσκευών για μοτοσυκλέτες που δεν είναι εξοπλισμένες με ένα, έτοιμη να δεχτεί μια πλάκα κορυφαίας θήκης από τη μάρκα (γενικά Monokey).

Σύστημα Monolock Givi : Πλάκα για top boxes σκούτερ μικρού κυβισμού και μοτοσυκλέτες

SW-Motech

Το Trail Ducati DesertX είναι εξοπλισμένο με αποσκευές μοτοσικλέτας SW-Motech

Πλευρική υποστήριξη SW-Motech PRO: Είναι συγκεκριμένο για κάθε μοτοσυκλέτα. Αυτό το στήριγμα από χάλυβα πάχους 2,5 mm είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μοτοσυκλέτα σας και επωφελείται από το κλείδωμα QUICK-LOCK της μάρκας.

Υποστήριξη βαλίτσας SW-Motech EVO: Τα στηρίγματα EVO μπορούν να συναρμολογηθούν και να αποσυναρμολογηθούν σε δευτερόλεπτα. Εάν φύγετε χωρίς αποσκευές, μόνο μερικά σχεδόν αόρατα σημεία αγκύρωσης παραμένουν στη θέση τους στη μοτοσυκλέτα.

SW-Motech slc: Ειδικά σχεδιασμένο για vintage μοτοσυκλέτες, roadster και ελαφριά σπορ αυτοκίνητα. Αυτά τα πλαϊνά στηρίγματα SLC είναι κατασκευασμένα από χάλυβα. Είναι συγκεκριμένα για κάθε μοτοσυκλέτα και δεν αλλοιώνουν την εμφάνισή τους.

Υποστήριξη SW-Motech slh: Ένα γρήγορο σύστημα για εγκατάσταση (και αφαίρεση) στο γόνατο φτερού της Harley-Davidson σας. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με αυθεντικά αξεσουάρ Harley-Davidson όπως το Sissybar ή τη σχάρα αποσκευών.

Αποσκευές μοτοσικλέτας Shad

Αποσκευές μοτοσικλέτας Shad , συστήματα συμβατά με τη μοτοσυκλέτα σας

Σύστημα Shad 3P: Ένα διακριτικό σύστημα στερέωσης 3 σημείων για να χωράει θήκες μοτοσυκλέτας, εξασφαλίζοντας καλή ενσωμάτωση με τη σχεδίαση της μοτοσυκλέτας.

Σύστημα Shad 4P: Για μοτοσικλέτες με βαρύτερες αποσκευές, αυτό το στήριγμα βαλίτσας διαθέτει 4 σημεία στερέωσης.

Υποστήριξη Top Master top case: Ένα στήριγμα που λειτουργεί ως σχάρα αποσκευών, σχεδιασμένο να δέχεται την πλάκα που παρέχεται με την επάνω θήκη Shad .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Loic

Συντάκτης και δοκιμαστής για Motoblouz , είμαι ανεπιφύλακτος λάτρης των δρόμων με στροφές. Για μένα η μοτοσυκλέτα είναι και μέσο διαφυγής αλλά και μεταφορικό μέσο.

Κανένα σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας