Ακολουθησε μας :

Κράνος HJC RPHA 12, ελεγμένο και επικυρωμένο από την Morgane, πελάτη Motoblouz


Δοκιμή του κράνους HJC RPHA 12 από την Morgane, πελάτη Motoblouz .

HJC συνεχίζει την ορμή του: το κράνος HJC RPHA 12 αξιοποιεί το καλύτερο από το RPHA 11 και ενσωματώνει ορισμένες βελτιώσεις για να εξασφαλίσει ολοένα και πιο βελτιστοποιημένη απόδοση. Έλαβα αυτό το νέο κράνος HJC ακριβώς την ώρα για να παρακολουθήσω το enduro του 2024. Μια πρώτη διαδρομή 160 χιλιομέτρων, περνώντας από την Côte d'Opale με μάλλον ιδιότροπο καιρό, κατά τη διάρκεια της οποίας παρατήρησα αρκετές αλλαγές σε αυτό το νέο σπορ ολοκλήρωμα υψηλής ποιότητας.

Όσον αφορά την ασφάλεια: κάτι νέο

1350 g για μέγεθος XS

Το πρώτο νέο χαρακτηριστικό, υποχρεωτικό για αυτό το κράνος, είναι η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ECE 2206, η πιο απαιτητική ρύθμιση μέχρι σήμερα.

Διαθέτει κέλυφος PIM EVO με νέα ενισχυτικά υλικά, κατασκευασμένο από άνθρακα, αραμίδιο και φυσικές ίνες. Αυτά τα υλικά βελτιώνουν την αντοχή στην κρούση... Προσέξτε να μην " κουμπώστε το κεφάλι σας » όπως λένε μέσα ch'nord.

Μπορούμε να δούμε μερικά επιπλέον γραμμάρια λόγω αυτής της νέας δυνατότητας σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Ο κράνος HJC RPHA 12 τούτου λεχθέντος, παραμένει τέλεια ισορροπημένο με μια αίσθηση ελαφρότητας.

Αισθητική: υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα και τα χρώματα

Για να ευχαριστήσει πολλούς μοτοσυκλετιστές, αυτό το κράνος HJC διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία γραφικών. Συγκεκριμένα, στις 4 αρχικές επιλογές: Ottin, Lawin, Spasso και Enoth. Για τους οπαδούς του champion μας Κουαρτάραρο υπάρχει και το ΡΕΠΛΙΚΑ QUARTARARO. Υπάρχουν επίσης αυτά από το σύμπαν της Marvel καθώς και μια νέα συνεργασία με το Netflix και τα ακουστικά Παιχνίδι με καλαμάρια

Αεροδυναμική: απλά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Το σχήμα του κράνους μελετήθηκε στην αεροδυναμική σήραγγα

Έχοντας το δοκιμάσει σε ριπές +80km/h και σε υψηλές ταχύτητες, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ένα από τα μεγάλα δυνατά σημεία αυτού του κράνους είναι η αεροδυναμική του. Δείχνει αξιοσημείωτη σταθερότητα! Το σπόιλερ είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη έκδοση.

Όχι πια πόνος στον αυχένα, δεν νιώθω αντίσταση κατά τη διάρκεια της σπορ οδήγησής μου. Το σχήμα του κράνους μελετήθηκε σε αεροδυναμική σήραγγα για να εγγυηθεί υψηλές αεροδυναμικές επιδόσεις.

Ορατότητα: είναι τέλειο

Το νέο γείσο αυτού κράνος HJC RPHA 12 είναι πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά. Θεωρώ ότι είναι ένα τέλειο γείσο τόσο για οδήγηση δρόμου όσο και για πίστα, καθώς προσφέρει ευρεία γωνία θέασης. Ακόμη και με το κεφάλι μου στο τιμόνι, σε ένα σπορ ποδήλατο, δεν βρίσκω την ενόχληση της όρασης κομμένη στο επίπεδο του μετώπου που συναντώ ήδη σε άλλα κράνη.

Ωστόσο, ο νέος μηχανισμός προσωπίδας δεν είναι εύκολος στη χρήση στην αρχή με τα γάντια. Για την ακρίβεια, απαιτεί χρόνο προσαρμογής. Το κράνος διαθέτει μια άχρωμη οθόνη 2D, το φιλμ υψηλής απόδοσης Pinlock κατά της ομίχλης και μια δεύτερη οθόνη σε σκούρο καπνό για μέγιστη άνεση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Αερισμός: αναπνέουμε καλά

Ένα από τα σπουδαία νέα χαρακτηριστικά του κράνος HJC RPHA 12 είναι το σύστημα εξαερισμού. Πολύ αποτελεσματικό και ευχάριστο στο χειρισμό. Η μπροστινή του εισαγωγή αέρα έχει διευρυνθεί σε σύγκριση με το RPHA 11, για να διασφαλιστεί η μέγιστη αποθάμβωση. Χάρη στους πλευρικούς αερισμούς του, η ροή του αέρα εξαλείφεται αποτελεσματικά, μειώνοντας τον θόρυβο του ανέμου. 

Ηχομόνωση: μικρό μειονέκτημα

Παρά τις αλλαγές που έγιναν στο κράνος, η ηχομόνωση χρειάζεται ακόμα βελτίωση. Σας υπενθυμίζω ακόμα ότι αυτή δεν είναι η προτεραιότητα αυτής της σειράς ακουστικών. Προσωπικά για μικρά ταξίδια δεν μου δημιουργεί πρόβλημα. Για μεγάλα ταξίδια, ωστόσο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ωτοασπίδες εάν είστε ευαίσθητοι στον θόρυβο.

Άνεση: το κράνος HJC RPHA 12 είναι Κορυφαίο!

Σύστημα βρόχου Double-D και κιτ έκτακτης ανάγκης

Η εσωτερική του επένδυση είναι κατασκευασμένη από προηγμένο αντιβακτηριακό ύφασμα, που απομακρύνει την υγρασία και στεγνώνει γρήγορα. Ένα πολύ ευπρόσδεκτο στοιχείο στη ζέστη αυτό το καλοκαίρι. Είναι πλήρως αφαιρούμενο και πλένεται για εύκολη συντήρηση. Για όσους φοράνε γυαλιά, η παρουσία αυλακώσεων επιτρέπει την εισαγωγή τους και το νέο σύστημα εξαερισμού εξαλείφει την ομίχλη στα γυαλιά.

Το κράνος HJC RPHA 12 είναι τελικά εξοπλισμένο με ιμάντα πηγουνιού με σύστημα πόρπης διπλής D, το ασφαλέστερο από όλα τα συστήματα κλειδώματος κράνους και το μόνο εξουσιοδοτημένο στην πίστα. Επωφελούμενο από το κιτ έκτακτης ανάγκης, τα μαξιλαράκια των μάγουλων του αποσπώνται εύκολα από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος.

Δείτε το φύλλο προϊόντος

Ποιότητα / Φινίρισμα 4.4
Ανεση4.3
Εξαερισμός 4.8
Οπτικό πεδίο5
Βάρος4.2

Η γνώμη μου: ένα πολύ ευέλικτο κράνος μοτοσυκλέτας που συνορεύει με την τελειότητα!

Το κράνος HJC RPHA 12 είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα αθλητικά κράνη full-face που μπορείτε να αγοράσετε το 2024, καθώς σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε καθημερινά αλλά και στο σιρκουί. 
4.6

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Morgane Verlet

Ποδηλάτης για 6 χρόνια αλλά παθιασμένος με αυτό από μικρός, η μοτοσικλέτα είναι ένα χόμπι για μένα που το εξασκώ κυρίως στο δρόμο αλλά και σε πίστες και τερέν. Εθισμένος στην ταχύτητα και τις άλλες αισθήσεις που προσφέρει η μοτοσικλέτα αλλά και στα όμορφα τοπία της ακτής Opal όπου οδηγούσα με το YZF R6 του 2005.

Κανένα σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας