Ακολουθησε μας :

Συμβατότητα ενδοεπικοινωνίας μοτοσυκλέτας: Bluetooth ή Mesh, επιλέξτε το σωστό πρότυπο


Χρειάζεται να το έχετε δοκιμάσει μόνο μία φορά για να πειστείτε: η οδήγηση ενώ συνομιλείτε με τους φίλους σας και τους φίλους σας στο ταξίδι σίγουρα αυξάνει την ευχαρίστηση της ομαδικής βόλτας. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να περάσετε από μια μακρά περίοδο σύνδεσης μεταξύ κάθε ενότητας, ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες που δεν έχετε πάντα στη διάθεσή σας. Και μερικές φορές, η συμβατότητα ενδοσυνεννόησης δεν είναι καν εγγυημένη…

Λοιπόν, αυτό ήταν πριν! Η τεχνολογία ενδοεπικοινωνίας μοτοσυκλετών έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η επικοινωνία σε μια ομάδα ενώ οδηγείτε δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη από σήμερα!

Bluetooth, ο βασιλιάς της συμβατότητας ενδοεπικοινωνίας

Πριν από την έλευση της τεχνολογίας Mesh, το Bluetooth ήταν το βασικό πρωτόκολλο σύνδεσης. Ευέλικτο, είναι επίσης συνηθισμένο συνδέστε τη μονάδα ενδοεπικοινωνίας με το smartphone παρά με GPS ή άλλη ενδοεπικοινωνία. Ο χρόνος που επέτρεψε την απόσβεση της τεχνολογίας, οι ενδοεπικοινωνίες Bluetooth είναι επίσης οι λιγότερο ακριβές, κάτι που ζυγίζει αρκετά. Καλό σημείο για Dexter , το οποίο προσφέρει ενδοεπικοινωνίες Bluetooth με αναγνωρισμένη αποτελεσματικότητα για έναν προϋπολογισμό τόσο χαμηλό που ο καθένας μπορεί να εξοπλιστεί.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Bluetooth είναι ότι σας επιτρέπει να συνδέετε ενδοεπικοινωνίες από διαφορετικές μάρκες, μέσω ενός καθολικού καναλιού όπως π.χUniversal Gateway του Cardo ή τοUniversal ενδοεπικοινωνία του Sena. Σε αντίθεση με τα τυπικά κανάλια για συγκεκριμένη επωνυμία, τα καθολικά κανάλια δεν είναι κρυπτογραφημένα. Επιτρέπουν σε όλες τις μονάδες να συνδέονται μαζί τους. Λάβετε υπόψη ότι όταν συνδέονται δύο θυροτηλέφωνα από διαφορετικές μάρκες, ενδέχεται να μην έχετε πλέον πρόσβαση στις άλλες λειτουργίες κιτ hands-free της ενδοεπικοινωνίας.

Μερικές φορές θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ενδοεπικοινωνίας smartphone για να διαμορφώσετε σωστά τη σύνδεση. Κάλεσε ένα ανοιχτό πρωτόκολλο Ανοίξτε Το Θάλαμο Bluetooth (OBI) θα πρέπει να διευκολύνει περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ των διαφορετικών εμπορικών σημάτων ενδοεπικοινωνίας, υπό την προϋπόθεση ότι το υιοθετούν όλες.

4 ποδηλάτες και μέγιστη εμβέλεια 1500 μέτρων για Bluetooth

Οδηγώντας σε ζευγάρια, η ιδανική διαμόρφωση για επικοινωνία με ενδοεπικοινωνίες Bluetooth

Όσον αφορά την ενδοεπικοινωνία, το Bluetooth εξακολουθεί να έχει αρκετούς περιορισμούς. Πρώτον, λόγω του περιορισμένου ρυθμού δεδομένων, η ποιότητα του ήχου είναι σαφώς κατώτερη από αυτή της τεχνολογίας Mesh. Τίποτα δεν εμποδίζει την καλή κατανόηση αυτού του λεγόμενου, αλλά όταν προέρχεστε από ένα smartphone τελευταίας γενιάς, χάνετε.

Και πάνω από όλα, αποδεικνύεται ότι είναι αδύνατο να συνδεθούν περισσότεροι από τέσσερις ποδηλάτες μαζί. Και πάλι, με κόστος πολύπλοκων και επαναλαμβανόμενων χειρισμών στις τέσσερις συσκευές. Το καθένα αποτελεί τότε τον κρίκο μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει με τον κίνδυνο να χρειαστεί να ανανεωθεί το ζεύγος! Αν αλλάξει η σειρά των ποδηλατών (η προσπέραση γίνεται τόσο γρήγορα!), ή αν κάποιος ποδηλάτης μείνει πίσω, για παράδειγμα επειδή έχει κολλήσει σε κόκκινο φανάρι, η αλυσίδα σπάει. Επομένως, είναι γενικά απαραίτητο να συνδέσετε ξανά τα θυροτηλέφωνα…

Οδηγήστε ως duo, easy (rider) με ενδοεπικοινωνία Bluetooth

Τέλος, να προσθέσουμε ότι η εμβέλεια των ενδοεπικοινωνιών Bluetooth είναι περιορισμένη. Μετρήστε 1000 με 1500 μέτρα ανακοινώθηκε γενικά... Μάλιστα είναι πολύ λιγότερα αφού πάντα υπάρχουν εμπόδια ανάμεσα σε δύο θυροτηλέφωνα. Αυτό δεν βοηθά στον κίνδυνο αποσύνδεσης.

Εν ολίγοις, συνιστούμε τη σύνδεση μέσω Bluetooth για περιπτώσεις όπου ταξιδεύετε μόνο δύο, σε λειτουργία πιλότου/επιβάτη ή με έναν μόνο συνοδό. Πιο δύσκολο να «σπάσεις την αλυσίδα» σε αυτό το σενάριο. Από τρία συνδεδεμένα άτομα, θα είναι προς το συμφέρον σας να επιλέξετε την τεχνολογία Mesh…

Mesh, ένα πρωτόκολλο σύνδεσης που απλοποιεί τη συμβατότητα ομαδικής ενδοεπικοινωνίας

Οδηγώντας μια μοτοσικλέτα σε μια ομάδα, η απόλαυση δεκαπλασιάστηκε από τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί

Πιο ισχυρή, πιο άνετη και πιο ευέλικτη στη χρήση, η τεχνολογία Mesh έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη στις σειρές των κατασκευαστών ενδοεπικοινωνίας μοτοσυκλετών. Όλα τώρα προσφέρουν μοντέλα ενδοεπικοινωνίας μοτοσυκλετών που προσφέρουν αυτό το πρωτόκολλο σύνδεσης.

Στην περίπτωση του Mesh, υπάρχει επίσης περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων στη συζήτηση. Δεν μιλάμε για 4 άτομα, αλλά για 24 άτομα το πολύ στο Sena για παράδειγμα. Είναι πολύς κόσμος! Στο Cardo ανακοινώνουμε 15 άτομα max τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές, που είναι ήδη πολλά.

Το όριο αφορά τελικά τη δυνατότητα συνομιλίας σε τόσο μεγάλους αριθμούς σε ένα μόνο κανάλι. Να είστε σίγουροι, είναι δυνατό να οργανωθούν ομάδες συζήτησης, δημόσιες ή ιδιωτικές, προκειμένου να απλοποιηθεί η επικοινωνία.

Ομαλή αποσύνδεση και ανώτερη ποιότητα ήχου

Το Dexter D1, μια σχεδόν θρυλική ενδοεπικοινωνία από τη σειρά Motoblouz

Το Mesh techno βασίζεται σε ένα δυναμικό δίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι η σειρά των συμμετεχόντων δεν αποτελεί πλέον περιορισμό. Μπορείτε να μετακινηθείτε στην ομάδα, να προσπεράσετε, να σας προσπεράσουν κ.λπ. Είναι πιθανό μάλιστα να αφήσετε τη συζήτηση (η κύστη έχει τις επιταγές της...) και να την ξανασυμμετάσχετε αργότερα. Όλα χωρίς καμία χειραγώγηση: αυτό από μόνο του αλλάζει εντελώς την κατάσταση κατά τη χρήση.

Η ποιότητα του ήχου είναι επίσης πολύ ανώτερη. Η τεχνολογία επιτρέπει πράγματι επαρκή ρυθμό μετάδοσης δεδομένων για την απόλαυση του ήχου και τη διευκόλυνση της κατανόησης.

Το δίκτυο Mesh, μια ιδιόκτητη και… πιο ακριβή τεχνολογία

Τα θυροτηλέφωνα μοτοσυκλέτας με τεχνολογία Mesh είναι πολύ πρακτικά, αλλά και πιο ακριβά

Πραγματικά τέλεια, τεχνολογία σύνδεσης Mesh για ομάδες ποδηλατών, λοιπόν; Ναι, αλλά υποφέρει από δύο περιορισμούς. Το πρώτο είναι ότι η τεχνολογία κάθε κατασκευαστή είναι αποκλειστική. Κατανοήστε ότι όταν πρόκειται για συμβατότητα με άλλες ενδοεπικοινωνίες, είναι νεκρή. Εάν διαθέτετε ενδοεπικοινωνία Sena συμβατή με ενδοεπικοινωνία Mesh, είναι αδύνατο να συνδεθείτε σε ένα Dynamic Mesh από Cardo ή ένα Mesh 2.0 από Cellular Line στην τρέχουσα κατάσταση, για παράδειγμα…

Επομένως, σας συμβουλεύουμε να συντονιστείτε προσεκτικά με τους φίλους ποδηλάτες σας σχετικά με την τεχνολογία που θα επιλέξετε όταν αγοράζετε θυροτηλέφωνα μοτοσικλετών για οδήγηση και επικοινωνία σε ομάδα.

Το ίδιο ισχύει για τις ενδοεπικοινωνίες ειδικά για ένα μοντέλο ακουστικών. Η τεχνολογία τους φαίνεται συστηματικά να προέρχεται από αυτή μιας μεγάλης μάρκας ενδοεπικοινωνίας. Για παράδειγμα, Sena παρέχει ενδοεπικοινωνίες για Shoei gt-air 3 και Neotec 3 ή αυτά των Schuberth C5, E2 και S3.

Ετικέτες Θυροτηλέφωνο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Loic

Συντάκτης και δοκιμαστής για Motoblouz , είμαι ανεπιφύλακτος λάτρης των δρόμων με στροφές. Για μένα η μοτοσυκλέτα είναι και μέσο διαφυγής αλλά και μεταφορικό μέσο.

Κανένα σχόλιο

Προσθέστε το δικό σας

Έξοδος από την έκδοση για κινητά